Μικτή εικόνα στο Τόκιο

Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2002 10:03
UPD:10:07

ΜΙΚΤΕΣ τάσεις επικράτησαν σήμερα στη χρηματιστηριακή αγορά του Τόκιο. Πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές μεγάλων εξαγωγικών εταιρειών εξαιτίας της συνεχιζόμενης εξασθένησης του γιεν έναντι του δολαρίου, ενώ το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάστηκε στις τράπεζες και σε εταιρείες που βασίζουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους στην εγχώρια αγορά.

Kατά τις πρώτες ώρες των συναλλαγών επικράτησαν έντονα πτωτικές τάσεις λόγω της σημαντικής υποχώρησης των μετοχικών τιμών στη Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής με αποτέλεσμα ο Nikkei να υποχωρήσει προς στιγμήν κάτω από τις 10.000 μονάδες, για πρώτη φορά μετά από πέντε μήνες. Τελικά, έκλεισε στις 10.189,01 μονάδες οριακά μειωμένος κατά 13,35 μονάδες ή 0,13%. Ο δείκτης Topix σημείωσε μικρή άνοδο κατά 0,17% και διαμορφώθηκε στις 991,44 μονάδες.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε και σήμερα ο τίτλος της Sony, ο οποίος έκλεισε στα 5.390 γιεν σημειώνοντας πτώση κατά 2,53%. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υποχώρησε μέχρι τα 5.280 γιεν -στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών. Οι συνολικές της απώλειες στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις ανέρχονται σε 7,19%. Η Sony θα ανακοινώσει την Πέμπτη τα αποτελέσματά της για το πρώτο οικονομικό της τρίμηνο. Παράλληλα, θα δώσει στη δημοσιότητα τις αναθεωρημένες προβλέψεις της για τα αποτελέσματα της εταιρείας για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

«Τα σύννεφα παραμένουν πάνω από τις ιαπωνικές εταιρείες ηλεκτρονικών εξαιτίας των ανησυχιών που προκαλεί η ενίσχυση του γιεν και η μείωση της ζήτησης στις ΗΠΑ», δήλωσε στο "Reuters" στέλεχος στη Mizuho Investors Seurities.

H μετοχή της Toshiba, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής μικροεπεξεργαστών στην Ιαπωνία, υποχώρησε κατά 1,21%.

Αντιθέτως, το επενδυτικό ενδιαφέρον εστράφη σε μετοχές εταιρειών, η πορεία των οποίων δεν εξαρτάται σε τόσο μεγάλο βαθμό από την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και από τις διακυμάνσεις στις αγορές συναλλάγματος. H μετοχή της Mitsubishi Tokyo Financial Group ενισχύθηκε κατά 3,49% συμβάλλοντας στην άνοδο του τραπεζικού δείκτη κατά 2,54%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα