Ιταλία: Πτώση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 1,1% τον Οκτώβριο

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 11:48
UPD:11:55

Σε ετήσιο επίπεδο και μετά από προσαρμογή εργάσιμων ημερών, η βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο συρρικνώθηκε κατά 6,2%, έναντι 4,3% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Απροσδόκητη πτώση 1,1% σημείωσε σε μηνιαία βάση η βιομηχανική παραγωγή στην Ιταλία τον Οκτώβριο, γεγονός που επιβεβαιώνει τις ανησυχίες ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης εξακολουθεί να βυθίζεται στην ύφεση.

Τα στοιχεία ήταν αισθητά κατώτερα των προσδοκιών των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν μείωση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 0,2%, σε εποχικώς προσαρμοσμένη βάση, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Σε ετήσια βάση και μετά από προσαρμογή εργάσιμων ημερών, η βιομηχανική παραγωγή τον Οκτώβριο συρρικνώθηκε κατά 6,2%, έναντι 4,3% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της ιταλικής στατιστικής υπηρεσίας, τον Σεπτέμβριο η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 1,3% σε μηνιαία βάση και κατά 5% σε ετήσια. Σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις, η ιταλική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 2,3% το τρέχον έτος και κατά 0,5% το 2013.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα