Πρόεδρος Ευρώπης του ΕΒΕΝ επανεξελέγη ο Αντ. Γκορτζής

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 16:50
UPD:16:50

Πρόεδρος Ευρώπης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικής Ηθικής (ΕΒΕΝ) επανεξελέγη ο Αντώνης Γκορτζής.

Ρόλος του δικτύου είναι η διαμόρφωση ενός θετικού πλαισίου για την ενημέρωση των κοινών στόχων για την επιχειρηματική ηθική, την κατανόηση της φύσης και των στόχων της, τη δικτύωση των ενδιαφερομένων οργανισμών και επιχειρήσεων, αλλά και τη μετάδοση καλών πρακτικών.

O κ. Αντώνης Γκορτζής

Όπως επισημαίνει με αφορμή την επανεκλογή του ο κ. Γκορτζής, η έλλειψη της εταιρικής ηθικής ήταν βασικός παράγοντας που οδήγησε στην παγκόσμια οικονομική κρίση. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ρόλος της επιχειρηματικής ηθικής είναι μονόδρομος στην αποφυγή τέτοιων εξελίξεων, ειδικά αν συνοδεύεται από ένα κατάλληλο εταιρικό και κρατικό θεσμικό πλαίσιο.

Η επιχειρηματική ηθική, εξηγεί ο ίδιος, αφορά τα πρόσωπα και τους επιχειρηματικούς οργανισμούς, αγγίζοντας κάθε μορφή δράσης και έκφρασής τους. Εφαρμόζεται μέσα από τον καθορισμό συγκεκριμένων αρχών επιχειρηματικής συμπεριφοράς, προτύπων και κανόνων που μετασχηματίζουν το σύνολο της εταιρικής πολιτικής και λειτουργούν ως σημεία αναφοράς ή κώδικες.

Κατά τον κ. Γκορτζή η εφαρμογή των κλασικών αρχών της ελληνικής σκέψης, που διατύπωσαν ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας και ο Σωκράτης, στην καθημερινή πρακτική της Εταιρικής Διακυβέρνησης και της Κοινωνικής Υπευθυνότητας αναδείχτηκε καθοριστική για την αποτελεσματική λειτουργία και την επίτευξη των στόχων επιχειρήσεων του ιδιωτικού αλλά και οργανισμών του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα