Στα χνάρια της Enron η WorldCom με διορισμό ανεξάρτητου ελεγκτή

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2002 07:53

Τον διορισμό ανεξάρτητου ελεγκτή για την υπόθεση WorldCom ζητεί από το αρμόδιο δικαστήριο το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, το υπουργείο θα ζητήσει από τον αρμόδιο για τις χρεωκοπίες δικαστή που έχει αναλάβει τον φάκελλο της WorldCom να διορίσει ανεξάρτητο ελεγκτή με διευρυμένες δικαιοδοσίες, που θα του επιτρέψουν να εξετάσει εις βάθος τους λογαριασμούς του γίγαντα των τηλεπικοινωνιών.

«Ο διορισμός αυτός θα διασφαλίσει την διαφάνεια στη διαδικασία και θα εγγυάται την ποιότητά της», εκτιμά σε ανακοινωθέν του ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζον Ασκροφτ. «Εις αντάλλαγμα, αυτό θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του κοινού στην υπόθεση, θα βοηθήσει στη διατήρηση των μετοχών της εταιρείας και στην προστασία των μετόχων και των πιστωτών της, περιλαμβανομένων και των μικρομετόχων κι όσων είχαν επενδύσει τις συντάξεις τους στην WorldCom», προστίθεται στο ανακοινωθέν. «Το υπουργείο Δικαιοσύνης υποστηρίζει θερμά τον διορισμό ανεξάρτητου ελεγκτή, ως σημαντικού παράγοντα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στη ρύθμιση της μεγαλύτερης χρεωκοπίας στην ιστορία», συμπληρώνεται.

Ο διορισμός ανεξάρτητου ελεγκτή είναι πολύ σπάνια κίνηση σε περίπτωση πτωχεύσεως. Παρόμοιο μέτρο ελήφθη πάντως και στην περίπτωση της χρεωκοπίας του ενεργειακού γίγαντα της Enron τον περασμένο Δεκέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα