Μαρινόπουλος: Επενδύσεις άνω των 250 εκατ. στην τριετία 2012-2014

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 14:26

Επενδύσεις άνω των 250 εκατ. ευρώ προγραμματίζει για την τριετία 2012 - 2014 η Μαρινόπουλος A.E. Τα ανωτέρω κεφάλαια κατά το ήμισυ θα διατεθούν για τους πελάτες με μειώσεις τιμών σε μία ευρεία γκάμα αγαθών καθημερινής ανάγκης, ενώ τα υπόλοιπα θα απορροφηθούν από το δίκτυο πωλήσεων.

Συγκεκριμένα, το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας προβλέπει την επέκταση του δικτύου πωλήσεων με νέα σημεία, ανακαινίσεις υφιστάμενων καταστημάτων, αλλά και την εισαγωγή βιοκλιματικών τεχνολογιών για εξοικονόμηση ενέργειας.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα η εταιρεία, που ελέγχει 761 καταστήματα (Carrefour, Carrefour Μαρινόπουλος, Carrefour Express, Smile, OK Anytime Markets), έχει προχωρήσει στη ριζική ανακαίνιση - ανασχεδιασμό τριών hyper market Carrefour, που βρίσκονται στο Γέρακα, τον Άλιμο και στη Θεσσαλονίκη - όπου λειτουργεί το Carrefour Μακεδονία.

Το 2013 η Μαρινόπουλος A.E. θα εντείνει τη δραστηριότητά της προς την ίδια κατεύθυνση, με νέες παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού σε 5 hyper market, και ειδικότερα στα Carrefour με έδρες στο Μαρούσι (εμπορικό κέντρο Avenue), στην Πέτρου Ράλλη, το Πασαλιμάνι, την Ευκαρπία και το Ηράκλειο Κρήτης.

Συνολικά, η εταιρεία έχει προγραμματίσει ότι μέσα στην επόμενη τριετία στο πρόγραμμα θα ενταχθούν και τα 16 Carrefour, ώστε το δίκτυο των hyper market να αλλάξει πλήρως όψη, αφομοιώνοντας όλες τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς, αλλά και απαντώντας σε κάθε νέα ανάγκη του καταναλωτή.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή η Μαρινόπουλος Α.Ε. συμφώνησε την αύξηση της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της OK Anytime Market A.E. από 34% σε 51%, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο της εταιρείας. Η OK Anytime Market ελέγχει σήμερα 92 καταστήματα.

Σχολιάζοντας τα πλάνα ανάπτυξης της τριετίας 2012 - 2014, ο διευθύνων σύμβουλος της Μαρινόπουλος A.E., Jerome Loubere, είπε ότι το διάστημα που ακολουθεί θα χαρακτηριστεί για την αλυσίδα από έντονη επενδυτική δράση, ενώ πρόσθεσε ότι «στη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, οι μεγάλες επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να δώσουν το παράδειγμα και να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην ενίσχυση/στήριξη του τόπου».

Δέσμευση της Μαρινόπουλος Α.Ε., πρόσθεσε, είναι «να συνεχίσει υπεύθυνα την επιχειρηματική της ανάπτυξη πάντα με την ενεργό συμμετοχή των ανθρώπων της, τη στήριξη των Ελλήνων παραγωγών, αλλά και με ήθος απέναντι στο Έλληνα καταναλωτή που την τιμά με την εμπιστοσύνη του όλα αυτά τα χρόνια».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα