Βεστερβέλε: Επικίνδυνη η διακοπή των μεταρρυθμίσεων στην Ιταλία

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 14:58
UPD:15:07

«Η διακοπή των μεταρρυθμίσεων μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για την ανάπτυξη στην Ευρώπη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γερμανός αξιωματούχος Γκίντο Βεστερβέλε, εν όψει της παραίτησης του Μάριο Μόντι από το πρωθυπουργικό αξίωμα της Ιταλίας.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στις μεταρρυθμίσεις της ιταλικής οικονομίας μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την Ευρώπη.

«[Η διακοπή των μεταρρυθμίσεων μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για την ανάπτυξη στην Ευρώπη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γερμανός αξιωματούχος, εν όψει της παραίτησης του Μάριο Μόντι από το πρωθυπουργικό αξίωμα της Ιταλίας.

Νωρίς το πρωί, ο αρχηγός του κεντροδεξιού κόμματος «Λαός της Ελευθερίας», Σίλβιο Μπερλουσκόνι, είχε εξαπολύσει σφοδρή κριτική στον «τεχνοκράτη» -όπως είχε χαρακτηριστικά- Μάριο Μόντι, κατηγορώντας τον ότι υπέκυψε στις πολιτικές αυστηρής λιτότητας που υπαγορεύει η Γερμανία, με αποτέλεσμα να βυθιστεί η Ιταλία στην ύφεση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα