Δ.Δασκαλόπουλος: Η επιχειρηματική τάξη να αναλάβει τα ηνία της ανάπτυξης

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 15:42
UPD:15:42

Για να μην απαιτηθούν νέα μέτρα και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού, η οικονομία πρέπει να επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 3% – 3,5%, σημείωσε σε ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, και κάλεσε την επιχειρηματική τάξη να πάρει στα χέρια της τα ηνία της ανάπτυξης.

Αν η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο, η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που να ευνοεί τη νέα ελληνική επιχειρηματικότητα είναι το προαπαιτούμενο, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ.Δασκαλόπουλος κατά την ομιλία του σε ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Για να μην απαιτηθούν νέα επώδυνα οριζόντια μέτρα και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού, η οικονομία πρέπει να επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 3% – 3,5%, εκτίμησε ο κ. Δασκαλόπουλος. Πρόκειται όμως, πρόσθεσε, για ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, το βάρος του οποίου δεν δύναται πια να αναλάβει «το κράτος που ξέραμε», γιατί το κράτος χρεοκόπησε και δεν μπορεί πια να εγγυηθεί την ανάπτυξη, που μπορεί να προέλθει μόνο από τον ιδιωτικό τομέα.

Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΕΒ επανέαναφέρθηκε στην «πλειοψηφία μιας επιχειρηματικής τάξης που δουλεύει σκληρά ... εξακολουθεί να παράγει και να σχεδιάζει, πληρώνει αγόγγυστα φόρους και εισφορές, έχει διαφυλάξει θέσεις εργασίας, αντιπαλεύει μόνη της την κρίση και με τον κόπο της συντηρεί ζωντανή την ελπίδα της ανάκαμψης».

Αυτή η επιχειρηματική τάξη, τόνισε ο κ. Δασκαλόπουλος, είναι «η κοινότητα των προθύμων της αλλαγής», που μπορεί και πρέπει να πάρει στα χέρια της τα ηνία της ανάπτυξης, «γιατί χωρίς αυτήν ο πόλεμος κατά της κρίσης δεν μπορεί να κερδηθεί».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα