Στη Delta Air Lines το 49% της Virgin Atlantic

Σύμπραξη στη γραμμή Λονδίνου-Νέας Υόρκης
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 15:48
UPD:15:53

Οι Delta και Virgin εκτιμούν ότι με τη σύμπραξη αυτή θα μοιραστούν το κόστος και τα έσοδα των γραμμών μεταξύ Βρετανίας και Βόρειας Αμερικής.

Στη Delta Air Lines πωλήθηκε το ποσοστό 49% που κατείχε η Singapore Airlines στη βρετανική αεροπορική εταιρεία Virgin Atlantic, έναντι 360 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών.

Οι Delta και Virgin εκτιμούν ότι με τη σύμπραξη αυτή θα μοιραστούν το κόστος και τα έσοδα των γραμμών μεταξύ Βρετανίας και Βόρειας Αμερικής. Συγκεκριμένα, σκοπεύουν να συνεργαστούν στα δρομολόγια Νέας Υόρκης - Λονδίνου, διατηρώντας εννέα πτήσεις ημερησίως από το αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο και τα αεροδρόμια Τζ. Φ. Κένεντι και Νιούαρκ Λίμπερτι στη Νέα Υόρκη.

«Η συνεργασία μας με τη Virgin Atlantic θα ενισχύσει και τους δύο αερομεταφορείς και θα αναδείξει έναν πιο αποτελεσματικό ανταγωνιστή στις γραμμές Βόρειας Αμερικής και Βρετανίας, ιδίως στη γραμμή της Νέας Υόρκης, η οποία είναι η σημαντικότερη μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Delta, Ρίτσαρντ Αντερσον.

REUTERS

Η συμφωνία θα τεθεί προς έγκριση στα υπουργεία Μεταφορών και Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και στην αρμόδια αρχή για θέματα ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα