Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 12:41
UPD:12:42

Πιέσεις δέχεται σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ, εν μέσω εκτιμήσεων για παροχή νέων κινήτρων από τη Fed με στόχο την περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης, εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί νέος γύρος αγοράς ομολόγων, το ύψος του οποίου εκτιμάται ότι θα φτάνει τα 45 δισ. δολάρια μηνιαίως.

Στις 11.26 (ώρα Ελλάδος), το ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,11% έναντι του αμερικανικού και η ισοτιμία διαμορφωνόταν στα 1,3019 δολάρια.

Ωστόσο, έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το δολάριο κατέγραφε κέρδη 0,39% στα 82,8400 γεν, λόγω των εκτιμήσεων για λήψη πιο δραστικών μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης από την Τράπεζα της Ιαπωνίας μετά τις εκλογές της Κυριακής.

«Οι επενδυτές προχωρούν πωλούν δολάρια λόγω της πιθανότητας να προχωρήσει η Fed σε μεγαλύτερη ποσοτική χαλάρωση από αυτή που αναμένει η αγορά», σχολιάζει στο Reuters ο Νιλς Κρίστενσεν από την Nordea στην Κοπεγχάγη. «Εάν η απόφαση [της Fed] είναι ουδέτερη, θα ξαναγοράσουν δολάρια. Εάν, όμως, κάνει περισσότερα από αυτά που αναμένεται, για παράδειγμα λάβει μέτρα άνω των 50 δισ. δολαρίων, το δολάριο θα δεχθεί πιέσεις».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα