ΓΣΕΕ: Τελειωτικό χτύπημα για τις ΜμΕ οι Κυριακές

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 13:24
UPD:13:24

Στην εξαθλίωση ακόμη περισσότερους εργαζόμενους θα οδηγήσει, σύμφωνα με την Συνομοσπονδία η λειτουργία των καταστημάτων τη συγκεκριμένη ημέρα.

Ως τελειωτικό χτύπημα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις χαρακτηρίζει η ΓΣΕΕ τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, εκτιμώντας ότι θα οδηγήσει στην εξαθλίωση ακόμη περισσότερους εργαζόμενους.

Η Συνομοσπονδία χαρακτηρίζει επίσης προκλητικό και προσβλητικό προς τους πολίτες το επιχείρημα ότι το μέτρο θα αυξήσει την αγοραστική κίνηση. «Το πρόβλημα για τους πολίτες δεν είναι ότι δεν έχουν χρόνο για να ξοδέψουν τα χρήματά τους και να κάνουν τις αγορές τους», αλλά ότι «με τις τροϊκανές πολιτικές λιτότητας και τη φορολογική αφαίμαξη έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά και δεν έχουν χρήματα ούτε για να καλύψουν τις βασικές και στοιχειώδεις ανάγκες τους», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, στόχος της επίμαχης απόφασης είναι η ενίσχυση των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων, «τα οποία με τις τριγωνικές συναλλαγές και τις φορολογικές κομπίνες διευρύνουν την ακρίβεια και τα υπερκέρδη τους, δίνοντας τη χαριστική βολή στα μικρομεσαία καταστήματα και αυξάνοντας την ήδη μεγάλη λίστα των λουκέτων και των ανέργων».

Κλείνοντας, η Συνομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να μην προχωρήσουν στην εφαρμογή της απόφασης, τονίζοντας ότι το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των καταστημάτων είναι υπερ-αρκετό.

«Ο αγώνας για την απόκρουση των καταστροφικών αυτών πολιτικών θα συνεχιστεί με κάθε μέσο και τρόπο και με την 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα