Μοσκοβισί: Ικανοποιητικό το αποτέλεσμα της επαναγοράς

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 15:05
UPD:15:05

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η αυριανή συζήτηση μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης «θα επιτρέψει να αποδεσμεύσουμε τη βοήθεια για την Ελλάδα».

«Ικανοποιητική» χαρακτήρισε την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, εκτιμώντας ότι θα πρέπει να επιτρέψει αύριο στην Ευρωζώνη να αποδεσμεύσει την οικονομική βοήθεια που έχει υποσχεθεί στην Αθήνα.

«Τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά... βρισκόμαστε μέσα στο πλαίσιο αυτού που είχαμε προβλέψει», δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί στο Γαλλικό Πρακτορείο και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η αυριανή συζήτηση μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης «θα επιτρέψει να αποδεσμεύσουμε τη βοήθεια για την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον Πιέρ Μοσκοβισί, το Eurogroup είχε ήδη το βράδυ της Τρίτης μια «θετική» τηλεφωνική συνομιλία για το θέμα αυτό.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συνεδριάσουν αύριο το πρωί στις Βρυξέλλες για να εξετάσουν το αποτέλεσμα της επαναγοράς χρέους, η επιτυχία της οποίας είναι προαπαιτούμενο για την αποδέσμευση δανείων ύψους 34,4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα