Αθ. Τσαυτάρης: Προοπτικές από τη στροφή σε μία ποιοτικότερη γεωργία

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 15:27
UPD:15:27

Κατά τη συνομιλία τους ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρθηκαν στην πολύ καλή πορεία των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων και στην επιστροφή νέων, κυρίως, ανθρώπων στη γεωργία.

Στη στροφή που επιχειρείται για μια ποιοτικότερη γεωργία αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κατά τη συνομιλία τους αμφότεροι αναφέρθηκαν στην πολύ καλή πορεία των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων και στην επιστροφή νέων, κυρίως, ανθρώπων στη γεωργία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός, μέσα στους τελευταίους μήνες καταγράφεται μία επιστροφή της τάξης του 7%, ποσοστό ίσο με αυτό όσων είχαν εγκαταλείψει τη γεωργία από το 2004 μέχρι σήμερα.

Διάλογος Κ. Παπούλια - Αθ. Τσαυτάρη

Διάλογος Κ. Παπούλια - Αθ. Τσαυτάρη

«Εκτός από τους παλαιούς δείκτες ποιότητας προϊόντων που είχαμε, ονομασίες προέλευσης, προϊόντα με γεωγραφικές ενδείξεις, βιολογικά προϊόντα, τώρα έρχονται τρεις ακόμα δείκτες ποιότητας: τα λεγόμενα παραδοσιακά προϊόντα της Ευρώπης ... τα προϊόντα της ορεινής οικονομίας ... και τα προϊόντα με σφραγίδα νησιώτικης παραγωγής», », σημείωσε ο κ. Τσαυτάρης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη στήριξη της κτηνοτροφίας, δεδομένης, όπως είπε, της μεγάλης αύξησης διεθνώς στις τιμές των ζωοτροφών.

Απαντώντας εξάλλου σε σχετικό σχόλιο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο υπουργός υπογράμμισε πως η γεωργία ήταν ανέκαθεν μια γιγάντια δεξαμενή απασχόλησης και τώρα, εκτίμησε, «είναι μεγάλη ευκαιρία πάλι, λόγω και της ανεργίας που μαστίζει τον τόπο μας, πολλά χέρια να ξαναβρούν δουλειά».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα