Μοσκοβισί: Πολύ κοντά σε συμφωνία για την τραπεζική εποπτεία

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 17:16
UPD:18:03

Ο Μοσκοβισί διαβεβαίωσε ότι οι διαφωνίες μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας έχουν ουσιαστικά γεφυρωθεί και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί συμφωνία στην αποψινή συνάντηση.

«Σε απόσταση αναπνοής» από μια συμφωνία για την εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών βρίσκονται οι ευρωπαίοι ηγέτες, σύμφωνα με δήλωση του γάλλου υπουργού Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. προσέρχονται σε νέα συνάντηση σήμερα με θέμα τη δημιουργία ενός εποπτικού μηχανισμού του τραπεζικού κλάδου, μετά τις άκαρπες συνομιλίες για το ίδιο θέμα την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Μοσκοβισί διαβεβαίωσε ότι οι διαφωνίες μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας έχουν ουσιαστικά γεφυρωθεί και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί συμφωνία στην αποψινή συνάντηση. «Εργαστήκαμε πυρετωδώς τις τελευταίες ημέρες ώστε να υπάρξει σύγκλιση ανάμεσα στη δική μας θέση και αυτή της Γερμανίας. Οι απόψεις μας συγκλίνουν σε μεγάλο βαθμό», δήλωσε.

Εδώ και μήνες, Παρίσι και Βερολίνο διαφωνούν για το τι είδους αρμοδιότητες θα έχει ο εποπτικός μηχανισμός των τραπεζών της ευρωζώνης, με τη Γαλλία να επιμένει ότι θα πρέπει να επιβλέπει όλες τις τράπεζες ανεξαρτήτως μεγέθους. Η Γερμανία από την πλευρά της θέλει να τεθούν υπό την εποπτεία του μόνο οι μεγαλύτερες εξ αυτών.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα