Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες : Εξαγόρασε τα Ιχθυοτροφεία Αττικής

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2002 14:14

Προσύμφωνο για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας Ι. Αναγνώστου Α.Ε., Ιχθυοκαλλιέργειες Αττικής, με διακριτικό τίτλο Ιχθυοτροφεία Αττικής, υπέγραψε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διοίκησής της, η Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες.

Πρόκειται για μία κίνηση, η οποία θα εξασφαλίσει στην εταιρεία περαιτέρω ανάπτυξη, ευελιξία στην παραγωγική διαδικασία, ενώ θα αυξήσει το μερίδιο του ομίλου στην εγχώρια και διεθνή αγορά της ιχθυοκαλλιέργειας.

Η Ιχθυοτροφεία Αττικής με έδρα την Καλλιθέα, αποτελεί νέα σύγχρονη καθετοποιημένη εταιρεία, που διαθέτει τρεις πλωτές μονάδες πάχυνσης ιχθύων, παραγωγικής δυναμικότητας 1.000 τόνων ετησίως, ιχθυογεννητικό σταθμό παραγωγικής δυναμικότητας 15 εκατ. ιχθυδίων ετησίως και σύγχρονο συσκευαστήριο.

Η διοίκηση της Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες, τέλος, έχει αποφασίσει τη διάθεση επιπλέον ποσού έως και τριών εκατ. ευρώ για τις χρήσεις 2002, 2003 και 2004 για την έρευνα και ανάπτυξη νέων ειδών ιχθύων και ιδιαίτερα γλώσσας. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχουν παράγει 3,5 τόνους γλώσσας (solea-solea) γεγονός που αποτελεί επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς είναι η πρώτη φορά που εταιρεία του κλάδου που ασχολείται με τη μεσογειακή καλλιέργεια ιχθύων και επιτυγχάνει να παράξει το συγκεκριμένο είδος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα