Μεικτή εικόνα στη Wall Street

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 23:33
UPD:23:33
REUTERS

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι αμερικανικές μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης παρά τις ανακοινώσεις της Fed.

Συγκεκριμένα η Fed ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα αγοράς μακροπρόθεσμων κρατικών ομολόγων, ύψους 45 δισ. δολ. μηνιαίως.

Παράλληλα αποφάσισε πως θα διατηρήσει τα επιτόκιά της κοντά στο μηδέν για όσο διάστημα η ανεργία είναι πάνω από το 6,5%, υπό τον όρο ότι η πρόβλεψη για τον πληθωρισμό για τα επόμενα ένα με δύο χρόνια θα είναι κάτω από το 2,5%.

Ο επικεφαλής της Fed, Μπεν Μπερνάνκ, κάλεσε με σθεναρό τρόπο τις ηγεσίες των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο να συνεργαστούν, αποτρέποντας το λεγόμενο «δημοσιονομικό γκρεμό».

Εν τω μεταξύ, τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων πέντε μηνών σημείωσαν οι τιμές εισαγωγών τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ, υποχωρώντας κατά 0,9% σε μηνιαία βάση, έναντι της αύξησης 0,3% που παρατηρήθηκε τον Οκτώβριο. Η πτώση ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη και οφείλεται κυρίως στη μείωση του κόστους στα τρόφιμα και τα καύσιμα.

Με τα σημαντικότερα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι μετοχές των Hewlett-Packard και American Express ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των Wal-Mart και 3M.

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 0,02% στις 13.245,45 μονάδες, o δείκτης S&P κατέγραψε κέρδη 0,05% στις 1.428,48 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,28% στις 3.013,82 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα