Ανακάμπτει το δολάριο

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 13:04

Ανοδικά κινείται σήμερα το δολάριο, παρά τα νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης που ανακοίνωσε χθες η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα, τα οποία ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενα και είχαν περιορισμένο αντίκτυπο στην αγορά συναλλάγματος.

Στη διάρκεια της σημερινής διαπραγμάτευσης, το δολάριο διεύρυνε τα κέρδη του έναντι του γεν. Στις 12.54 (ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,20% στα 83.4300 γεν. Το ιαπωνικό νόμισμα δέχεται ισχυρές πιέσεις σήμερα, εν μέσω προσδοκιών για εκλογή του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Σίνζο Αμπε, ο οποίος έχει δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα λάβει μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης.

«Ουσιαστικά πρόκειται για μεταβολές που οφείλονται στη διόρθωση θέσεων. Οι κινήσεις αυτές μεγεθύνονται από τους χαμηλούς όγκους συναλλαγών εν όψει της αλλαγής του έτους», σχολιάζει στο Reuters ο Νιλ Μέλορ από την Bank of New York.

Οριακές διακυμάνσεις παρουσιάζει σήμερα το ευρώ, το οποίο υποχωρούσε νωρίτερα κατά 0,14% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,3056 δολάρια.

«Οι ανακοινώσεις της Fed είχαν πολύ περιορισμένο αντίκτυπο στα περισσότερα από τα βασικά νομίσματα», σχολιάζει ο Ανταμ Κοουλ από την RBC Capital Markets. «Οι κινήσεις στο ευρώ αποδίδονται κυρίως στην τοποθέτηση στην αγορά και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη, όπου υπάρχουν κάποιες ενθαρρυντικές ενδείξεις στην Ιταλία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα