Παγκόσμια Τράπεζα: Ανάπτυξη 8,4% στην Κίνα το 2013

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012 06:06
UPD:10:43

Ανθεκτική παραμένει η ανάπτυξη στην Κίνα και την Ανατολική Ασία, παρά τη μη ικανοποιητική επίδοση της παγκόσμιας οικονομίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας για το 2013.

Η Παγκόσμια Τράπεζα αναμένει ότι την επόμενη χρονιά η περιοχή θα επωφεληθεί από τη συνεχιζόμενη ισχυρή εγχώρια ζήτηση και την ήπια ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, που θα δώσει ωθήσει στις εξαγωγές - μια τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και το 2014.

«Οι περισσότερες χώρες της περιοχής έχουν διατηρήσει τα ισχυρά μακροοικονομικά μεγέθη και είναι σε θέση να αντέχουν τους εξωτερικούς κραδασμούς», αναφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα στην έκθεσή της.

Προειδοποιεί, ωστόσο, για πιθανούς κινδύνους, όπως μια απότομη επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των επενδύσεων στην Κίνα, που θα μπορούσε να επηρεάσει το κλίμα εμπιστοσύνης σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και μια αποτυχία των ΗΠΑ να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τις αυξήσεις των φόρων και τις περικοπές δαπανών πριν από το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, η Κίνα αναμένεται να έχει ρυθμό ανάπτυξης 8,4% το επόμενο έτος, χάρη στα φορολογικά κίνητρα και την ταχύτερη υλοποίηση των μεγάλων επενδυτικών σχεδίων. Οι προβλέψεις είναι υψηλότερες από το ποσοστό του 8,1% που είχε δημοσιοποιηθεί τον Οκτώβριο.

Για την Ανατολική Ασία στο σύνολό της, το επόμενο έτος η ανάπτυξη αναμένεται στο 7,9%, από 7,6% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα