UBS: Πρόστιμο 1,5 δισ. δολ. για το σκάνδαλο Libor

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012 09:45
UPD:09:54

Πρόστιμο ύψους 1,5 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε πως θα καταβάλει η UBS για την υπόθεση χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου Libor, έπειτα από συμφωνία με τις αμερικανικές, τις βρετανικές και τις ελβετικές αρχές.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η ελβετική τράπεζα αναφέρει πως αποδέχθηκε την ενοχή της για ηλεκτρονική απάτη εκ μέρους της ιαπωνικής θυγατρικής της.

Στο ανωτέρω ποσό περιλαμβάνονται πρόστιμα ύψους 160 εκατ. στερλινών που θα καταβληθούν στις βρετανικές αρχές, και πρόστιμο 1,2 δισ. δολαρίων που θα καταβληθεί στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο πρόστιμο που καλείται να πληρώσει μία τράπεζα, μετά από τα 1,92 δισ. δολάρια που συμφώνησε να πληρώσει την περασμένη εβδομάδα η HSBC αναφορικά με υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου χρήματος» στις ΗΠΑ.

«Έχουμε μετανιώσει βαθιά για αυτή την απρεπή και ανήθικη συμπεριφορά. Κανένα κέρδος δεν είναι πιο σημαντικό από τη φήμη αυτής της εταιρείας και είμαστε δεσμευμένοι να εργαζόμαστε με ακεραιότητα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, Σέρτζιο Ερμότι.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα