Διευρύνονται τα κέρδη στο Χ.Α.

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012 14:53

Κλίμα ευφορίας επικρατεί σήμερα στο Χ.Α. χάρη στην αναβάθμιση της χώρας από τη Standard & Poor's. Επικεφαλής της ανόδου έχουν τεθεί οι τράπεζες, ανακτώντας απώλειες προηγούμενων συνεδριάσεων.

Ο διεθνής οίκος αναβάθμισε την Τρίτη την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε «B-» από «SD» (επιλεκτική χρεωκοπία), επικαλούμενος τις προσπάθειες της Ευρώπης να κρατήσει τη χώρα στην Ευρωζώνη.

«Η άνοδος είναι αντίδραση της αγοράς στη σημαντική αναβάθμιση από την S&P που οδήγησε σε βελτιωμένη ψυχολογία», παρατηρεί η Νατάσα Ρουμαντζή, αναλύτρια στην Πειραιώς Χρηματιστηριακή.

Αυτή την ώρα (14:51), ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 3,33% στις 866,01 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 41,73 εκατομμύρια ευρώ.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι Τράπεζες, καταγράφοντας κέρδη άνω του 8%, ενώ σημαντική άνοδο σημειώνουν και οι δείκτες Υγείας (+6%), Τηλεπικοινωνιών (+6,3%) και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+5,7%).

Την ίδια ώρα, ανοδικά κινείται η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών στο «ταμπλό». Συγκεκριμένα, από τις υπό διαπραγμάτευση μετοχές, οι 107 ενισχύονται, 25 υποχωρούν και 22 παραμένουν αμετάβλητες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα