Νευρικότητα στη Wall Street

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 17:05
UPD:17:58

Νευρικότητα επικρατεί σήμερα στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι δεν θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών τόσο γρήγορα όσο ήλπιζαν, μετά τις δηλώσεις Ομπάμα περί άσκησης βέτο στο σχέδιο των Ρεπουμπλικανών.

Στις 17.29 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones υποχωρούσε οριακά στις 13.248,25 μονάδες, ο δείκτης Standard & Poor's 500 ενισχυόταν ελαφρώς στις 1.436,39 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραφε οριακή πτώση 0,17% στις 3.039,23 μονάδες.

Όπως φαίνεται, η αγωνία για την έκβαση των συζητήσεων σχετικά με τον «δημοσιονομικό γκρεμό» αποτελεί το κύριο μέλημα της αγοράς και έχει επισκιάσει τις ενθαρρυντικές ενδείξεις για την αμερικανική οικονομία, μεταξύ των οποίων τα σημερινά στοιχεία για το ΑΕΠ και την αγορά στέγης.

«Όσο περισσότερο πλησιάζουμε στη λήξη του έτους χωρίς συμφωνία, τόσο υποχωρεί η αισιοδοξία», σχολιάζει ο Τοντ Σενμπέργκερ από την LandColt Capital στη Νέα Υόρκη. «Η μεταβλητότητα θα διατηρηθεί σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία και οι πιθανότητα να επικρατήσουν πτωτικές τάσεις είναι πολύ μεγαλύτερη από το να επικρατήσουν ανοδικές».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα