Goldman Sachs: Αναμένεται νέα άνοδος ομολόγων και μετοχών

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012 12:34
UPD:12:34

Ο οίκος αξιολόγησης Goldman Sachs, αναφέρει πως οι αγορές έχουν συνειδητοποιήσει πως η μείωση του ελληνικού κινδύνου μπορεί να οδηγήσει τα ελληνικά ομόλογα και τις ελληνικές μετοχές ακόμη υψηλότερα.

Περαιτέρω άνοδο για τα διαπραγματεύσιμα ελληνικά στοιχεία ενεργητικού (ομόλογα, μετοχές κ.λπ.) θεωρεί πολύ πιθανό να σημειωθεί η Goldman Sachs σε χθεσινή της έκθεση, σε συνέχεια του ράλι που ήδη έχει καταγραφεί από τον Ιούλιο. Ο οίκος αποδίδει την εκτίμηση αυτή στις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup που έχουν μειώσει το μεσοπρόθεσμο ρίσκο χρηματοδότησης για την Ελλάδα.

Επίσης, υποστηρίζει ότι η μείωση του χρέους και των επιτοκίων, σε συνδυασμό με την επιμήκυνση, βελτιώνουν την εικόνα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αν και δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανη μια περαιτέρω αναδιάρθρωση από τον επίσημο τομέα, εάν το απαιτήσουν οι οικονομικές συνθήκες. Η δε συνέχιση της ελληνικής χρηματοδότησης γίνεται πλέον ένα πολιτικό ζήτημα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος είναι πλέον στα χέρια της τρόικας ή του εγχώριου χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Ο οίκος αναφέρει πως οι αγορές έχουν συνειδητοποιήσει πως η μείωση του ελληνικού κινδύνου μπορεί να οδηγήσει τα ελληνικά ομόλογα και τις ελληνικές μετοχές ακόμη υψηλότερα, αφού από την πρώτη φορά που συζητήθηκε το ενδεχόμενο ανόδου στα ελληνικά στοιχεία, οι ελληνικές μετοχές έχουν ανατιμηθεί κατά 42% και οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων έχουν μειωθεί κατά 1.600 μονάδες βάσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα