ΥΠΟΙΚ: Εντός στόχων τα έσοδα από ΕΦΚ στο πετρέλαιο και τέλος ακινήτων

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012 13:06
UPD:13:59

Τα έσοδα από τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο «κινούνται εντός στόχων, φτάνοντας τα 4,5 δισ., έναντι στόχου 4,562 δισ., παρά τις ήπιες καιρικές συνθήκες και την αύξηση του συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας στη Βουλή.

Εντός των στόχων της κυβέρνησης για το 2012 κινούνται τα έσοδα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο και από το ειδικό τέλος ακινήτων, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Τα έσοδα από τον φόρο κατανάλωσης ενεργειακών προϊόντων κινούνται εντός στόχων, φτάνοντας τα 4,5 δισ., έναντι στόχου 4,562 δισ., είπε ο κ. Στουρνάρας στη Βουλή, απαντώντας σε όσους ισχυρίζονται ότι λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου τελικά δεν εισρέουν στα κρατικά ταμεία τα χρήματα που ανέμενε αρχικά η κυβέρνηση.

«Αρα», πρόσθεσε, «πριν λήξει ο χρόνος, είμαστε εντός στόχου, παρά τις ήπιες καιρικές συνθήκες και την αύξηση του συντελεστή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης, που έγινε για να χτυπηθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων».

Αντίστοιχα, όσον αφορά το τέλος ακινήτων, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως οι εισπράξεις έχουν ήδη αγγίξει τον στόχο και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να τον ξεπεράσουν κατά περίπου 200 εκατ. ευρώ».

Τέλος, κληθείς να απαντήσει στην κριτική που δέχθηκε το υπουργείο Οικονομικών από τους κυβερνητικούς εταίρους, για τις μετακινήσεις, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε: «Θα γίνουν σύννομα, όταν λήγει η θητεία θα αντικαθίστανται βάσει στόχων και με βάση ό,τι λέει ο νόμος. Πιστεύω στην αξιοκρατία. Εάν θέλουμε να σώσουμε το φορολογικό σύστημα θα πρέπει να έχουμε αξιοκρατία στις εφορίες».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα