Ρεν: Δεν χρειάζονται νέα μέτρα λιτότητας στη Γαλλία

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012 15:24
UPD:15:24

Ο στόχος για δημόσιο έλλειμμα στο 3% «παραμένει ένα σημείο αναφοράς, αλλά αυτό που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι κυρίως η διαρθρωτική προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής που η Γαλλία αναλαμβάνει με αξιοσημείωτη ένταση», δήλωσε ο επίτροπος της Ε.Ε. για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, σε συνέντευξή του στη «Le Monde».

Δεν κρίνει απαραίτητη τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων λιτότητας στη Γαλλία ο επίτροπος της Ε.Ε. για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, εισηγούμενος μια «πιο ήπια προσαρμογή» των δημοσιονομικών της χώρας.

Ο στόχος για δημόσιο έλλειμμα στο 3% «παραμένει ένα σημείο αναφοράς, αλλά αυτό που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι κυρίως η διαρθρωτική προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής που η Γαλλία αναλαμβάνει με αξιοσημείωτη ένταση», δήλωσε ο Ρεν σε συνέντευξή του στη «Le Monde».

«Από την στιγμή που έχετε μια αξιόπιστη δημοσιονομική στρατηγική μεσοπρόθεσμα, που περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις, μπορείτε να έχετε μια πιο ήπια προσαρμογή», πρόσθεσε.

Ο ευρωπαίος επίτροπος προειδοποίησε, ωστόσο, πως η Γαλλία δεν έχει περάσει ακόμη σε ασφαλές έδαφος και ζήτησε τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Θα πρέπει να υπάρξουν νέες μεταρρυθμίσεις της αγοράς εργασίας και θα πρέπει να παραταθούν οι μεταρρυθμίσεις στη συνταξιοδότηση, σημείωσε.

Η γαλλική κυβέρνηση εκτιμά πως το δημόσιο έλλειμμα της χώρας θα υποχωρήσει στο 3% του ΑΕΠ το 2013 από 4,5% φέτος. Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπολογίζει ότι το έλλειμμα της Γαλλίας θα ανέρχεται σε 3,5% το 2013, αλλά και το 2014.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα