Απώλειες καταγράφουν Dow Jones και Nasdaq

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2001 16:42
UPD:20:52

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ και σήμερα οι ρευστοποιήσεις στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εν μέσω έντονων ανησυχιών ότι τα οικονομικά στοιχεία που θα δοθούν αυτή την εβδομάδα στη δημοσιότητα θα δείξουν περαιτέρω επιδείνωση της ήδη δοκιμαζόμενης αμερικανικής οικονομίας.

Το κλίμα επιβάρυναν οι χθεσινές δηλώσεις του αμερικανού υπουργού Δικαιοσύνης για το ενδεχόμενο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων κατά των Ηνωμένων Πολιτειών http://www.naftemporiki.gr/news/static/01/10/30/173471.htm .

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,71% και βρίσκεται στις 9.204 μονάδες, ο Standard & Poor's στις 1.071,16 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,66% και ο Nasdaq στις 1.676,85 μονάδες μειωμένος κατά 1,33%.

Η μετοχή της Boeing συνεχίζει και σήμερα τη χθεσινή πτωτική της πορεία. Ο αμερικανικός κολοσσός αναθεώρησε προς τα κάτω την εκτίμησή του για τις πωλήσεις του στο 2002 σε 55 δισ. δολάρια από 56 δισ. δολάρια μετά την είδηση ότι το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας ανέθεσε στη Lockheed Martin την παραγωγή των νέων μαχητικών JSF.

Πτωτικά κινείται και η μετοχή της Verizon Communications. Η αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών επικαλούμενη τις συνέπειες των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου αναθεώρησε προς τα κάτω την εκτίμησή της για τις πωλήσεις της στην επόμενη χρήση.

Οι αμφιβολίες για τη δυνατότητα της Αργεντινής να είναι συνεπής ως προς τις δόσεις αποπληρωμής δανείων της ασκούν και σήμερα πιέσεις στο χρηματοοικονομικό κλάδο. Οι μετοχές των Citigroup και J.P. Morgan Chase υποχωρούν.

Σε περίπου δεκαπέντε λεπτά αναμένεται να ανακοινωθούν τα στοιχεία του Conference Board για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, ο σχετικός δείκτης υποχώρησε στο 95,5 από 97,6 που ήταν το Σεπτέμβριο. Αύριο θα ανακοινωθεί το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου, την Πέμπτη τα στοιχεία για τη μεταποιητική παραγωγή Οκτωβρίου και την Παρασκευή η ανεργία για τον ίδιο μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα