Μεγάλη πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2002 14:41
UPD:14:47

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν αυτή την ώρα οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς εντείνονται οι πιέσεις σχεδόν στο σύνολο των κλάδων.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 3.879 μονάδες μειωμένος κατά 2,18%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.062 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 2,77% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.390 μονάδες με απώλειες 3,68%. O δείκτης DJ Stoxx 50 υποχωρεί κατά 3,26% και βρίσκεται στις 2.459 μονάδες.

Το κλίμα είναι αρνητικό από την έναρξη των συναλλαγών μετά τη χθεσινή υποχώρηση των μετοχών στη Wall Street, τις δυσοίωνες εκτιμήσεις της εταιρείας Taiwan Semiconductor Manufacturing Co για τη βιομηχανία ημιαγωγών και τις φήμες ότι η Tyco International είναι στα πρόθυμα να εισέλθει σε διαδικασία πτώχευσης, μολονότι διαψεύστηκαν από την εταιρεία.

Ανησυχίες προκαλεί επίσης η έρευνα που άρχισαν να διεξάγουν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές στο online τμήμα της AOL Time Warner σχετικά με τις λογιστικές πρακτικές του καθώς και σημερινά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι ομοσπονδιακές εισαγγελικές αρχές στη Ν. Υόρκη σχεδιάζουν να ζητήσουν την παραπομπή σε δίκη δύο πρώην κορυφαίων στελεχών της WorldCom Inc. για το ρόλο που διαδραμάτισαν στο γνωστό σκάνδαλο.

Σημαντικές απώλειες καταγράφει ο κατασκευαστικός κλάδος μετά την προειδοποίηση της γαλλικής Saint Gobain ότι τα κέρδη της στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης θα είναι κατώτερα των αρχικών εκτιμήσεων. Η μετοχική της τιμή πριν από λίγα λεπτά υποχωρούσε κατά 27%.

Ισχυρές πιέσεις δέχονται και οι μετοχές εταιρειών κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού. Η μετοχή της Ericsson σημειώνει πτώση κατά 14,06% και έχει υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα