Αντ. Σαμαράς: Να προασπίσουμε το κεκτημένο της αξιοπιστίας μας

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012 13:59
UPD:18:28

«Η παρουσία μου εδώ σηματοδοτεί την έμφαση που δίνω στο έργο των γενικών γραμματέων», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Πρέπει να προασπίσουμε το κεκτημένο της αξιοπιστίας μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος στους γενικούς γραμματείς των υπουργείων στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η παρουσία μου εδώ σηματοδοτεί την έμφαση που δίνω στο έργο των γενικών γραμματέων», πρόσθεσε.

Ο Πρωθυπουργός ζητεί την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων, που θεωρείται προϋπόθεση για την εκταμίευση των δύο επόμενων δόσεων.

Στόχος είναι η κυβέρνηση να εμφανιστεί έτοιμη εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις 20 Ιανουαρίου, καθώς και της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ.

Εντός του πρώτου τρίμηνου του 2013 αναμένεται να δοθούν στην Ελλάδα -υπό την προϋπόθεση της τήρησης των δεσμεύσεων- 14,8 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 7,2 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο για την ολοκλήρωση της ανεκεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης περιλαμβάνονται η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, η απόφαση για τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ και η αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά, μέσω της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και των επιστροφών φόρου σε ιδιώτες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα