Σταθεροποίηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012 10:36
UPD:11:32

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι θα επιτευχθεί εγκαίρως συμφωνία για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού» στις ΗΠΑ.

Τρία μόλις 24ωρα προτού το αμερικανικό δημόσιο χρέος φτάσει το ανώτατο νόμιμο όριο, ο πρόεδρος Ομπάμα και οι Ρεπουμπλικανοί του Κογκρέσου ετοιμάζονται για έναν τελευταίο γύρο διαβουλεύσεων προκειμένου να αποφευχθούν μαζικές αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ύφεση την αμερικανική οικονομία.

«Οι πληροφορίες που έρχονται από την Ουάσινγκτον είναι αντικρουόμενες. Τη μία μέρα είναι θετικές και την επόμενη μέρα είναι αρνητικές. Ωστόσο, οι traders πιστεύουν, κάπως, ότι θα υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία για να αποφευχθεί ο δημοσιονομικός γκρεμός», σχολίασε trader γαλλικής χρηματιστηριακής.

Στις 10:13 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 διαμορφωνόταν στις 1.139,44 μονάδες, αυξημένος κατά 0,2%.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχυόταν κατά 0,3%, ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,2% και ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη κατά 0,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα