Τράπεζα Πειραιώς: Στο 1 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών

Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2011 18:28

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με την άντληση 807.054.045 ευρώ σε μετρητά και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών κατόχων κοινών μετοχών αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς, κατ΄ εξουσιοδότηση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της Τράπεζας που συνήλθε στις 20.12.2010.

Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να εκδοθούν 807.054.045 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με τιμή διάθεσης στο 1 ευρώ ανά νέα μετοχή και με αναλογία 12 νέες μετοχές προς 5 παλαιές μετοχές.

Κλάσματα Νέων Μετοχών δεν θα εκδοθούν. Η Τιμή Διάθεσης αντιστοιχεί σε discount 43% στη θεωρητική τιμή άνευ δικαιωμάτων βάσει της τιμής κλεισίματος της μετοχής στο Χρηματιστήριο Αθηνών την 3η Ιανουαρίου 2011.

H περίοδος άσκησης δικαιωμάτων αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Ιανουαρίου 2011 και η έναρξη διαπραγμάτευσης των Νέων Μετοχών στα μέσα Φεβρουαρίου 2011. Μετά την ολοκλήρωση της Αύξησης, ο συνολικός αριθμός των κοινών ονομαστικών μετοχών θα ανέρχεται σε 1.143.326.564.

Η Αύξηση είναι πλήρως καλυμμένη από μία κοινοπραξία διεθνών χρηματοοικονομικών οίκων με επικεφαλής τις Barclays Bank PLC, Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Goldman Sachs International και Morgan Stanley & Co. International plc που ενεργούν από κοινού ως Διεθνείς Συντονιστές και Διαχειριστές για τη διεθνή προσφορά.

Η Αύξηση υποστηρίζεται περαιτέρω από τους ακόλουθους διεθνείς Co-Lead Managers: ING Bank N.V., Keefe, Bruyette & Woods Limited, Macquarie Capital (Europe) Limited, Mediobanca - Banca di Credito Finanziario S.p.A. και MPS Capital Services S.p.A.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας σημειώνει ότι «η Τράπεζα προχωράει με αυτήν την εξαιρετικά σημαντική αύξηση κεφαλαίου, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΔΣ, με σκοπό την ενδυνάμωσή της εν μέσω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, καθώς επίσης και τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών ώστε να επωφεληθεί από τη σταδιακή ανάκαμψη των χωρών στις οποίες έχει παρουσία» και προσθέτει: «Πρέπει να υπογραμμίσω επίσης ότι είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ισχυρή υποστήριξη των κύριων μετόχων μας για αυτή την αύξηση».

Με βάση τα διαθέσιμα και μη δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία, τα οποία θα οριστικοποιηθούν με την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων, η Τράπεζα Πειραιώς εκτιμά ότι το 2010 τα επαναλαμβανόμενα έσοδα εργασιών αναμένονται υψηλότερα από το 2009 και τo λειτουργικό κόστος αναμένεται χαμηλότερο από αυτό του 2009.

Η συγκράτηση του λειτουργικού κόστους του Ομίλου ήταν κύριος στόχος της Τράπεζας για το 2010 και παραμένει προτεραιότητα και για το 2011, ενώ τα δάνεια και οι καταθέσεις του Ομίλου δεν αναμένεται να έχουν σημαντική απόκλιση στο τέλος του 2010 σε σχέση με το τέλος Σεπτεμβρίου 2010.

To ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα της Αύξησης έχει ως εξής:

* 4 Ιανουαρίου 2011 - Αναμενόμενη έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και έγκριση της έναρξης άσκησης και διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης από το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών

* 7 Ιανουαρίου 2011 - Tελευταία ημερομηνία όπου οι μετοχές διαπραγματεύονται με δικαιώματα

* 10 Ιανουαρίου 2011 - Αποκοπή δικαιώματος

* 12 Ιανουαρίου 2011 - Ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων στην ΑΜΚ

* 17 Ιανουαρίου 2011 - Έναρξη περιόδου άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης και διαπραγμάτευσης δικαιωμάτων στο ΧΑ.

* 25 Ιανουαρίου 2011 - Λήξη διαπραγμάτευσης δικαιωμάτων στο ΧΑ.

* 31 Ιανουαρίου 2011 - Λήξη περιόδου άσκησης δικαιωμάτων (εγγραφών)

* 10 Φεβρουαρίου 2011 - Εκτιμώμενη ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χ.Α.

Το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα της Αύξησης θα δημοσιευτεί κατόπιν έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα