Νέο tablet από την Toshiba

Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2011 11:31

Κατά μέτωπο επίθεση ετοιμάζεται να κάνει στην Apple η Toshiba, η οποία ανακοίνωσε ότι εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους θα κυκλοφορήσει ένας νέος υπολογιστής tablet, ο οποίος θα είναι ανταγωνιστικός προς το iPad της Apple.

Το Toshiba Tablet, όπως θα ονομάζεται, θα διαθέτει την επόμενη έκδοση Honeycomb του λειτουργικού συστήματος Android της Google και θα απευθύνεται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Όπως και τα υπόλοιπα tablets, θα αναπαράγει βίντεο υψηλής ανάλυσης και θα δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο, ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων και ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Η απάντηση της Toshiba στο iPad θα ζυγίζει 770 γραμμάρια περίπου, θα διαθέτει τον επεξεργαστή egra 2 της Nvidia, θα παρέχει δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης (Wi-Fi), ενώ δεν θα έχει ενσωματωμένη δυνατότητα σύνδεσης σε ευρυζωνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Θα διαθέτει, επίσης, μια κάμερα μπροστά και μια πίσω, ενώ ο χρήστης θα μπορεί να κάνει λήψη εφαρμογών από το αντίστοιχο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Το Toshiba Tablet θα κοστολογηθεί ανταγωνιστικά σε σχέση με το iPad, που αρχίζει από τα 499 δολάρια, ωστόσο, η ιαπωνική εταιρία δεν έχει ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν. Εκπρόσωπος της εταιρίας ξεκαθάρισε ότι το συγκεκριμένο προϊόν θα είναι το πρώτο σε μια σειρά παρόμοιων συσκευών, καθώς η Toshiba προστίθεται να επενδύσει στην κατηγορία των tablets, η οποία θεωρεί ότι έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα