Sinovel Wind: Έως 1,4 δισ. δολάρια από τη δημόσια εγγραφή

Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2011 16:19

Πλώρη για το χρηματιστήριο της Σαγκάης έχει βάλει η Sinovel, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών της Κίνας, η οποία σκοπεύει να συγκεντρώσει 1,4 δισ. δολάρια στην πρώτη μεγάλη δημόσια εγγραφή του 2011 στη χώρα.

Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε σήμερα το εύρος τιμών της μετοχής για τη δημόσια εγγραφή, το οποίο είναι υψηλότερο από το αναμενόμενο. Η δημόσια εγγραφή της Sinovel θα αποτελέσει μια δοκιμασία για την αγορά δημόσιων εγγραφών της Κίνας, η οποία παρουσίασε ανάμικτη εικόνα το τελευταίο διάστημα του έτους. Αποκορύφωμα ήταν η ακύρωση των σχεδίων της Huaneng Renewables Corp, της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας του κλάδου αιολικής ενέργειας, να εισαχθεί στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ εξαιτίας της διακύμανσης της αγοράς.

Η Sinovel θα προχωρήσει στη διάθεση 105,1 εκατ. μετοχών με εύρος τιμών 80-90 γιουάν έκαστη, σύμφωνα με την αίτηση εισαγωγής. Συνεπώς, η εταιρεία ενδέχεται να συγκεντρώσει 9,46 δισ. γιουάν (1,4 δισ. δολάρια) –σχεδόν τριπλάσιο ποσό από τον αρχικό στόχο των 3,45 δισ. γιουάν.

«Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία αναπτύσσεται με πολύ γοργούς ρυθμούς, οπότε δεδομένων των αναμενόμενων κερδών για το 2011, η αποτίμηση δεν είναι πολύ υψηλή», σχολιάζει ο Κι Κι, αναλυτής της Shenyin Wanguo Securities Co στη Σαγκάη.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα