Ανοδικό ξεκίνημα στη Ν.Υ.

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2002 16:37
UPD:16:49

ΚΕΡΔΗ καταγράφουν κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη στηριζόμενοι στην καλή πορεία των κλάδων υψηλής τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών.

Πολλοί επενδυτές σπεύδουν να τοποθετηθούν εκμεταλλευόμενοι τα ιδιαιτέρως χαμηλά επίπεδα στα οποία έχουν υποχωρήσει οι τιμές των μετοχών από τη συνεχιζόμενη πτώση, ενώ δείχνουν να μην πτοούνται από την είδηση ότι η είδηση ότι η εταιρεία Qwest Communications παραδέχθηκε την ύπαρξη παρατυπιών στα λογιστικά της βιβλία κατά τη χρονική περίοδο 1999-2001.

Η Qwest, η οποία υπόκειται σε λογιστικό έλεγχο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των οικονομικών της αποτελεσμάτων καθώς και των προβλέψεών της για την τρέχουσα χρήση.

«Υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα για την πορεία των εταιρικών κερδών και για την οικονομία. Ωστόσο, η επενδυτική ψυχολογία στην παρούσα φάση εμφανίζεται βελτιωμένη», δήλωσε αμερικανός χρηματιστής, σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο Dow Jones έχει διαμορφωθεί στις 8.291,95 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0,33% και ο Nasdaq στις 1.286,81 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,96%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα