Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2011 10:46

Με αρνητικό πρόσημο άνοιξαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα ισχυρά κέρδη που κατέγραψαν στις δύο πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας.

Με αρνητικό πρόσημο άνοιξαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα ισχυρά κέρδη που κατέγραψαν στις δύο πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας. Αξίζει να σημειωθεί οι μετοχές των εταιρειών χημικών ξεπέρασαν την άνοδο των μετοχών τηλεπικοινωνιών.

Στις 10.14 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών μετοχών, FTSEurofirst 300, υποχωρούσε κατά 0,1% στις 1.140,61 μονάδες, μετά τα κέρδη 0,9% που σημείωσε την Τρίτη.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρούσε κατά 0,23% στις 10.23 (ώρα Ελλάδας), ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωνε απώλειες 0,28%, ενώ την ίδια ώρα, ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωνε πτώση 0,52%.

«Προφανώς, αυτό που επικρατεί σήμερα είναι η συγκρατημένη αισιοδοξία. Ίσως υπάρχει μια υποβόσκουσα νευρικότητα στην αγορά καθώς οι επενδυτές επιστρέφουν στο πόστο τους», σημειώνει ο Κιθ Μπόουμαν, αναλυτής μετοχών στην Hargreaves Lansdown.

«Επικρατεί αισιοδοξία σχετικά με την αμερικανική οικονομία, η οποία αναμιγνύεται με τις ανησυχίες σχετικά με το βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο μέλλον της Ευρώπης. Θα παρακολουθούμε στενά τα οικονομικά στοιχεία», επισημαίνει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα