ΠΣΕ: Αναπτυξιακή λογική οι συμψηφισμοί ΦΠΑ και χρεών προς το Δημόσιο

Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2011 13:59

«Οι συμψηφισμοί ΦΠΑ και χρεών από και προς το Δημόσιο, δεν αποτελούν δημιουργική λογιστική, αλλά αναπτυξιακή λογική, που θα τονώσει με περισσότερα από 5,5 δις ευρώ τη ρευστότητα στην ελληνική αγορά το 2011 και θα αποτελέσει κίνητρο εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας».

Τα παραπάνω δήλωσε η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), Χριστίνα Σακελλαρίδη.

H πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), Χριστίνα Σακελλαρίδη.

Η κυρία Σακελλαρίδη τόνισε επίσης, ότι «ειδικά το θέμα των καθυστερούμενων επιστροφών ΦΠΑ, αποτελεί χρόνιο πρόβλημα των εξαγωγικών επιχειρήσεων, που αφορούν και την πλειοψηφία των δικαιούχων των συνολικά 5,4 δις ευρώ των επιστροφών, όπως προβλέπεται και από το Προϋπολογισμό. Η μη έγκαιρη καταβολή τους αποστερεί δυναμική από την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και ρευστότητα από την ελληνική αγορά, ενώ τελικά αποβαίνει εις βάρος του Δημοσίου σε ότι αφορά την είσπραξη φόρων και εισφορών, αφού μειώνει συνολικά τη δραστηριότητα από τον πρωτογενή τομέα ως και τις υπηρεσίες».

«Θα πρέπει συνολικά να επανεξεταστεί το σύστημα επιστροφών ΦΠΑ και συμψηφισμών χρεών από και προς το Δημόσιο, στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο και αποτελεί θετικό γεγονός της συνειδητοποίησης του προβλήματος και της διάθεσης επίλυσής του από τις ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας», συμπλήρωσε η ίδια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα