Vivodi: Επενδύσεις άνω των 10 δισ. δρχ. έως το καλοκαίρι του 2002

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2001 17:43
UPD:19:23

Υλοποιώντας επενδύσεις άνω των 10 δισ. δρχ., οι οποίες θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2002, ο εναλλακτικός φορέας τηλεπικοινωνιών Vivodi Τηλεπικοινωνίες ΑΕ εισέρχεται δυναμικά στην αγορά τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 90% της εταιρείας ανήκει στην οικογένεια Ευφραίμογλου και το 10% στον διευθύνοντα σύμβουλο Μιχάλη Φουκουκάκη.

Ηδη η εταιρεία, όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, έχει προχωρήσει σε συμφωνία διασύνδεσης με τον ΟΤΕ σε 75 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Η διοίκηση εκτιμά ότι το 2005 - 2006 το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στην αγορά σταθερής τηλεφωνίας θα ανέρχεται σε 15%.

Η Vivodi Telecom, η οποία δραστηριοποιείται από τον Ιανουάριο του 2001, έχει λάβει γενική άδεια από την ΕΕΤΤ αλλά και ειδική άδεια μέσω της οποίας αδειοδοτήθηκε για αριθμό επιλογής φορέα με τον αριθμό 1750, χρήση συχνοτήτων μικροκυματικών ζεύξεων (RF) και γεωγραφικούς αριθμούς.

Στο πλαίσιο της απελευθέρωσης του τοπικού βρόγχου ετοιμάζεται να συνδεθεί με το υπάρχον δίκτυο του ΟΤΕ για να ξεκινήσει το επόμενο δίμηνο την παροχή x-DSL υπηρεσιών Ιντερνετ τόσο σε εταιρείες όσο και στο ευρύ κοινό.

Η εταιρεία έχει σημεία παρουσίας στην Φραγκφούρτη, το Λονδίνο και την Ουάσινγκτον, ενώ ετοιμάζει πολλαπλά σημεία παρουσίας στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια, τις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Μιχάλη Φουκουκάκη η Vivodi Telecom προχώρησε σε συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας Freefone, η οποία παρέχει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες με τη χρήση καρτών προπληρωμένου χρόνου ως μέσου διαφημιστικής προβολής.

Παράλληλα η Vivodi Telecom έχει αναλάβει μεγάλη χορηγία για την αναβάθμιση και λειτουργία εστίας κυβερνοχώρου (Ιnternet cafe) στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, ενώ τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται συμφωνία με μεγάλη εμπορική αλυσίδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα