Λαγκάρντ: Καμία χώρα δεν θα εγκαταλείψει το ευρώ

Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2011 13:21

Αποφασισμένη να συνεργαστεί πιο στενά με τη Γερμανία με στόχο τον συντονισμό των οικονομικών πολιτικών στην ευρωζώνη δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ.

Αποφασισμένη να συνεργαστεί πιο στενά με τη Γερμανία με στόχο τον συντονισμό των οικονομικών πολιτικών στην ευρωζώνη δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό του BBC η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ.

Στη χθεσινή της τηλεοπτική συνέντευξη, η κα Λαγκάρντ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «καταβάλλουμε προσπάθειες για την επίτευξη μεγαλύτερης συνοχής στην οικονομική πολιτική». Επιπλέον, η Γαλλίδα υπουργός προσέθεσε ότι οι πολιτικές φορολογίας των κρατών μελλών πρέπει να είναι περισσότερο ευθυγραμμισμένες με την πολιτική φορολόγησης στη Γερμανία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κα Λαγκάρντ διέψευσε τις φήμες περί εγκατάλειψης του ευρώ από ορισμένα κράτη μέλη το τρέχον έτος. «Και τα 17 κράτη της ευρωζώνης θα παραμείνουν μέλη της ομάδας του ευρώ. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία σχετικά με αυτό», επισήμανε.

Σήμερα, η Κριστίν Λαγκάρντ συναντιέται με τον Γερμανό ομόλογό της, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Στρασβούργο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα