DuPont: Εξαγορά της Danisco έναντι 5,8 δισ. δολ.

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011 09:48
UPD:09:54

Στην εξαγορά της δανέζικης εταιρείας Danisco ανακοίνωσε πως προχωρά η DuPont, έναντι τιμήματος 5,8 δισ. δολαρίων, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την παρουσία της στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο των τροφίμων.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία -η μεγαλύτερη στην οποία προχωρά ο αμερικανικός όμιλος χημικών τα τελευταία 10 χρόνια- αναμένεται να του δώσει πρόσβαση στην αγορά συστατικών τροφίμων, ενώ θα ενισχύσει την υπάρχουσα συνεργασία των δύο εταιρειών στην παραγωγή βιοαιθανόλης.

Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η εξαγορά θα μειώσει τα φετινά κέρδη της DuPont κατά 30-45 σεντς ανά μετοχή. Η συμφωνία αποτιμά τις μετοχές της Danisco στις 665 δανέζικες κορόνες. Την Παρασκευή είχαν κλείσει στις 530 κορόνες.

«Το διοικητικό συμβούλιο της Danisco αποφάσισε ομόφωνα να συστήνει την προσφορά στους μετόχους», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η DuPont ιδρύθηκε το 1802 και η Danisco το 1872. Παραδοσιακά, η πρώτη επικεντρώθηκε στον κλάδο των χημικών και στην παραγωγή εξοπλισμού ασφάλειας και προστασίας. Ωστόσο, μετά την εξαγορά της Pioneer, το 1999, η εταιρεία στράφηκε και προς τον κλάδο των τροφίμων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα