Ντ. Ρόβλιας: Δεν συντρέχoυν λόγοι αύξησης της τιμής του ψωμιού

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011 13:43
UPD:14:26

Τη διαβεβαίωση ότι η τιμή του ψωμιού δεν θα αυξηθεί έδωσε, αμέσως μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους της αλευροβιομηχανίας και των αρτοποιών, ο υφ. Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ντ. Ρόβλιας.

Τη διαβεβαίωση ότι η τιμή του ψωμιού δεν θα αυξηθεί έδωσε, αμέσως μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους της αλευροβιομηχανίας και των αρτοποιών, ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντ. Ρόβλιας.

«Η τιμή του ψωμιού δεν θα ανέβει», ξεκαθάρισε ο κ. Ρόβλιας, καθώς, όπως εξήγησε, δεν υπάρχουν νέα δεδομένα που να δικαιολογούν ανατιμήσεις. Σύμφωνα ακόμη με τον ίδιο, οι εκπρόσωποι των κλάδων δεσμεύθηκαν ότι θα καταβάλλουν προσπάθεια ώστε να απορροφηθεί ακόμα και η αύξηση του ΦΠΑ από 2%.

Ντ. Ρόβλιας: Η τιμή του ψωμιού δεν θα ανέβει

Ντ. Ρόβλιας: Η τιμή του ψωμιού δεν θα ανέβει.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος κ. Μ. Μούσιος επιβεβαίωσε ότι όντως δεν υπάρχει θέμα αύξησης της τιμής προς το παρόν, αλλά, όπως σημείωσε, οι πληροφορίες που υπάρχουν από τους προμηθευτές τους είναι ότι έρχονται μέχρι το τέλος του μήνα μεγάλες αυξήσεις στην τιμή των αλεύρων. Πρόσθεσε επίσης ότι ο κλάδος ήδη έχει απορροφήσει όλες τις αυξήσεις του ΦΠΑ.

Με δηλώσεις του εξάλλου σε δημοσιογράφους οι αλευροβιομήχανοι αναφέρουν ότι οι τιμές των αλεύρων θα διαμορφωθούν το προσεχές διάστημα γύρω στα 320 ευρώ ο τόνος, ενώ πέρυσι το καλοκαίρι η τιμή ήταν στα 15Ο ευρώ ο τόνος και αιτία είναι η αύξηση της τιμής των σιτηρών, των μεταφορικών κλπ.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην αγορά ενδέχεται να οδηγήσει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σε επαναδιαπραγμάτευση με τις βιομηχανίες τροφίμων σχετικά με τις μειώσεις τιμών σε πλήθος προϊόντων πρώτης ανάγκης στα σούπερ μάρκετ.

ΣΥΡΙΖΑ: Αγριο παιχνίδι κερδοσκόπων

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για “πάγωμα” της τιμής του ψωμιού απηύθυνε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής Ηρ. Διώτη.

Εκανε επίσης λόγο για «ένα ακόμη ένα άγριο παιχνίδι κερδοσκόπων, τόσο σε βάρος των καταναλωτών όσο και των αγροτών, κι υπέρ των μεγαλεμπόρων και των αλευροβιομηχάνων».

«Είναι σκανδαλώδες οι αγρότες μας να πωλούν σε εξευτελιστικές τιμές την παραγωγή τους, όπως συνέβη φέτος με το σιτάρι και οι καταναλωτές στο ράφι να πληρώνουν το τελικό προϊόν σε υπερπολλαπλάσιες τιμές», δήλωσε χαρακτηριστικά..

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα