Πληροφορίες για αγορά πορτογαλικών ομολόγων από ΕΚΤ

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011 15:09

Στην αγορά πορτογαλικών ομολόγων προχώρησε σήμερα η ΕΚΤ, προσφέροντας μια προσωρινή σανίδα σωτηρίας στη χώρα, σύμφωνα με traders, οι οποίοι αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι η ΕΚΤ «αγοράζει 5ετή και 10ετή πορτογαλικά ομόλογα».

Στην αγορά πορτογαλικών ομολόγων προχώρησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προσφέροντας μια προσωρινή σανίδα σωτηρίας στη χώρα, σύμφωνα με traders, οι οποίοι αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι η ΕΚΤ «αγοράζει 5ετή και 10ετή πορτογαλικά ομόλογα».

Όπως αναφέρουν πηγές του Reuters, το πριμ επιτοκίου των πορτογαλικών ομολόγων υποχώρησε σήμερα, μετά την εκτίναξη της περασμένης εβδομάδας, χάρη στην παρέμβαση της ΕΚΤ για αγορά τίτλων πορτογαλικού δημοσίου στη δευτερογενή αγορά.

Την ίδια ώρα, εντείνονται οι πιέσεις στη Λισαβόνα για προσφυγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή του Reuters από την ευρωζώνη, την Κυριακή η Γερμανία, η Γαλλία και άλλα κράτη της ευρωζώνης επιχείρησαν να πείσουν την πορτογαλική κυβέρνηση να στραφεί στο ταμείο σταθερότητας της ΕΕ και του ΔΝΤ, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ελλάδας και της Ιρλανδίας.

Ο λόγος που ασκούνται οι ισχυρές αυτές πιέσεις στη Λισαβόνα είναι να προληφθεί η μετάδοση της δημοσιονομικής κρίσης στην Ισπανία, την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα