Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2002 11:30

ΠΤΩΣΗ σημειώνουν αυτή την ώρα οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς εκδηλώνονται ρευστοποιήσεις για την αποκόμιση των πρόσφατων κερδών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκοί δείκτες σημείωσαν τη μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία άνοδο της τελευταίας πενταετίας.

Παράλληλα, ανησυχίες προκάλεσε η νέα εξασθένηση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία τον Ιούλιο, καθώς και η είδηση ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen αναθεώρησε προς τα κάτω την αρχική της εκτίμηση σε ό,τι αφορά την κερδοφορία της στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έχει διαμορφωθεί στις 4.180 μονάδες μειωμένος κατά 0,54%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.355,96 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 1,17% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.764,91 μονάδες με πτώση 2,46%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης DJ Stoxx 50 υποχωρεί κατά 1,11%, στις 2.717,78 μονάδες.

Πιέσεις δέχονται οι κλάδοι των τραπεζών, και των ασφαλειών, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, ενώ αντιθέτως το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάζεται στον κλάδο της ενέργειας.

Οι μετοχές των εταιρειών Royal Dutch και Shell ενισχύονται αυτή την ώρα κατά 1,44% και 1,32% αντιστοίχως επωφελούμενες από την ανοδική πορεία των τιμών του «μαύρου χρυσού» στις διεθνείς αγορές.

Ωθηση στον εν λόγω κλάδο δίνει και η είδηση ότι τα κέρδη της ισπανικής εταιρείας Repsol, της πέμπτης μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας στην Ευρώπη, αυξήθηκαν κατά 54% στο δεύτερο τρίμηνο. H μετοχική της τιμή ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 2,86%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα