Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011 05:47
UPD:06:03

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, ωθώντας τον περιφερειακό δείκτη MSCI Asia Pacific Index κοντά στα ημερήσια χαμηλά επίπεδα δύο εβδομάδων, εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση χρέους στην Ευρώπη θα επιδεινωθεί και οι κεντρικές τράπεζες από την Κίνα έως την Ινδία θα αυξήσουν τα επιτόκια δανεισμού για να περιορίσουν τον πληθωρισμό.

Οι μετοχές της Alumina Ltd. υποχώρησαν 4,3% στο Σύδνεϋ μετά την ανακοίνωση της συνεργάτιδας εταιρείας Alcoa Inc., ότι οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων. Οι μετοχές της Canon Inc., της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής φωτογραφικών μηχανών στον κόσμο σημείωσαν απώλειες 1,3% στο Τόκιο καθώς το γιέν ανατιμήθηκε έναντι του δολαρίου, περιορίζοντας την προοπτική των κερδών από τις εξαγωγές. Οι μετοχές της Samsung Electronics Co., που πραγματοποιεί περίπου το 22% των πωλήσεών της στην Ευρώπη, απώλεσαν 0,6% στη Σεούλ καθώς το κόστος ασφάλισης του χρέους της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 0,1% φθάνοντας στις 137,14 μονάδες στις 11:54 π.μ. στο Τόκιο, οδεύοντας προς τα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 30 Δεκεμβρίου. Σχεδόν όσες μετοχές σημείωναν άνοδο σημείωναν και απώλειες. Ο περιφερειακός δείκτης αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα 2,5 ετών στις 4 Ιανουαρίου καθώς τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ και τον κλάδο της παροχής υπηρεσιών, τόνωσαν την αισιοδοξία ότι η ανάκαμψη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αποκτά δυναμική.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 255 σημείωνε απώλειες 0,2% και στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε 0,2%. Απώλειες 0,1% σημείωσε στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index. Ανοδο 0,1% σημείωσε στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng, ενώ στην Ταϊβάν ο Taiex αναρριχήθηκε 1,1%.Στην Κίνα, ο Shanghai Composite Index υποχώρησε 0,7%.

Χθες στη Νέα Υόρκη απώλειες 0,1% σημείωσε ο Standard & Poor’s 500 Index.

Πέρυσι ο περιφερειακός δείκτης MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 14,3%, έναντι ανόδου 12,8% του S&P 500 και 8,6% του Stoxx Europe 600 Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα