Ελαφρά διαφοροποίηση του χρυσού

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011 06:49
UPD:07:06

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε η τιμή σποτ του χρυσού, ο οποίος ενδέχεται να σημειώσει άνοδο για δεύτερη ημέρα εν μέσω ανησυχιών για την δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ που τονώνουν τη ζήτηση για το μέταλλο ως εναλλακτικό περιουσιακό στοιχείο. Ανοδικά κινήθηκαν ασήμι και πλατίνα.

Οι ράβδοι χρυσού για άμεση παράδοση διαμορφώθηκαν στα 1.374,85 δολ. η ουγγιά στις 10:17 π.μ. στη Σεούλ. Χθες η τιμή του πολύτιμου μετάλλου σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο σε μία εβδομάδα εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση χρέους της Ευρώπης ενδέχεται να επιδεινωθεί. Τα συμβόλαια του χρυσού για τον Φεβρουάριο αναρριχήθηκαν 0,2% φθάνοντας στα 1.376,10 δολ. η ουγγιά στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex).

Το δολάριο διαμορφώθηκε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας έναντι του γιέν μετά το χθεσινό σχόλιο του προέδρου της Federal Reserve στην Ατλάντα, Ντένις Λόκχαρτ, ότι βλέπει περισσότερος πιέσεις για την αμερικανική οικονομία το 2011. Χθες το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε 0,2% έναντι του καλαθιού των έξι κυριότερων νομισμάτων. Τις περισσότερες φορές τα πολύτιμα μέταλλα ακολουθούν αντίθετη πορεία από το δολάριο.

Χθες το κόστος ασφάλισης του ευρωπαϊκού χρέους αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ πριν την πώληση ομολόγων της Πορτογαλίας στις 12 Ιανουαρίου και την αντίστοιχη της Ισπανίας την επόμενη ημέρα. Το προηγούμενο έτος ο χρυσός σημείωσε άνοδο 30% καθώς η οικονομική βοήθεια σε Ελλάδα και Πορτογαλία ώθησαν το ευρώ 6,5% χαμηλότερα έναντι του δολαρίου.

Η τιμή σποτ του χρυσού αναρριχήθηκε στα επίπεδα ρεκόρ των 1.431,25 δολ. η ουγγιά στις 7 Δεκεμβρίου και άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών σε ευρώ τον περασμένο μήνα.

Το ασήμι για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο 0,2% φθάνοντας στα 29,1587 δολ. η ουγγιά μετά τη χθεσινή του άνοδο 1,5%, τη μεγαλύτερη από τις 31 Δεκεμβρίου. Η τιμή του υποχώρησε 7,3% την περασμένη εβδομάδα.

Αύξηση 0,3% σημείωσε η πλατίνα για άμεση παράδοση φθάνοντας στα 1.746,13 δολ. η ουγγιά, και το παλλάδιο μετρητοίς σημείωσε άνοδο 0,2% φθάνοντας στα 754,25 δολ. η ουγγιά. Την περασμένη εβδομάδα το παλλάδιο σημείωσε απώλειες 6,3% και η πλατίνα υποχώρησε 2,1%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα