Ντιτρόιτ: Tην οικογένεια... Prius παρουσίασε η Toyota

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 10:42

Η οικογένεια του διάσημου υβριδικού της Toyota μεγάλωσε με την προσθήκη δύο νέων μοντέλων, που παρουσιάστηκαν στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ.

Η οικογένεια του διάσημου υβριδικού της Toyota μεγάλωσε με την προσθήκη δύο νέων μοντέλων, που παρουσιάστηκαν στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ: του αυτοκινήτου πόλης Prius C και του - μεγαλύτερου- Prius V, που θυμίζει αρκετά την έκδοση του 2010... με μία σημαντική διαφορά.

Ο όμιλος που θέλει με κάθε τρόπο να διατηρήσει την κυριαρχία του στο χώρο του πιο φιλικού προς το περιβάλλον και προς την τσέπη αυτοκινήτου –μετά και από την κυκλοφορία του Chevrolet Volt και του Nissan Leaf- δεσμεύτηκε εκ νέου να προσφέρει από του χρόνου και μία ηλεκτροκίνητη έκδοση του Prius.

Το Prius V

"V" σημαίνει "versatile" (ευέλικτο), κατά την Toyota. Η επιλογή του αρχικού γράμματος αναφέρεται κυρίως στον αποθηκευτικό χώρο του οχήματος, που είναι κατά 50% μεγαλύτερος από αυτόν του γνωστού Prius. Το τίμημα της «ευελιξίας» είναι ότι το V έχει μεγαλύτερη κατανάλωση από το Prius: 17 έναντι 21 χιλιομέτρων ανά λίτρο. «Πρόκειται για ένα νέο όχημα που σχεδιάστηκε από την αρχή, με σχήμα που εξελίχθηκε σε σχέση με αυτό του Prius αντί να αποτελεί μια μεγαλύτερη σε μήκος έκδοση», δήλωσε εκπρόσωπος του ιαπωνικού ομίλου.

Το ευρύχωρο όχημα απευθύνεται κυρίως σε «νέες οικογένειες», σύμφωνα με την Toyota, ενώ το κάθισμα του συνοδηγού «ξαπλώνει» εντελώς, επιτρέποντας τη μεταφορά μεγάλων φορτίων.

Το Prius V αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ έως τον Ιούνιο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή του.

Το Prius C

"C" σημαίνει "city" και αυτή είναι προφανώς η πρόταση της Toyota για όσους θέλουν ένα υβριδικό αυτοκίνητο για μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Είναι μικρότερο από το παλιό Prius και από πλευράς κατανάλωσης, είναι αποδοτικότερο. Όπως υποστηρίζει μάλιστα ο ίδιος ο όμιλος, θα είναι «το πιο αποδοτικό αυτοκίνητο στην αγορά», εξαιρώντας τους ηλεκτροκίνητους ανταγωνιστές του. Η μέγιστη ταχύτητά του θα αγγίζει τα 96 χιλιόμετρα την ώρα.

Το C απευθύνεται κυρίως στο νεότερο σε ηλικία κοινό και αναμένεται να είναι φθηνότερο από το V και από το Prius. «Το Prius c Concept θα αρέσει στους ανύπαντρους νέους και στα ζευγάρια που θέλουν ένα Prius φιλικό προς το περιβάλλον, δυνατό και ευχάριστο στην οδήγηση», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο όμιλος διευκρινίζοντας ωστόσο ότι, καθώς πρόκειται για concept, πολλά μπορούν να αλλάξουν μέχρι την κυκλοφορία του C στην αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα