Μέτρα για τη στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης στη Δράμα και τη Καβάλα

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2002 17:35

Δέσμη μέτρων για τη στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης στους Νομούς Δράμας και Καβάλας ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, μετά από πολύωρη σύσκεψη του Ν. Χριστοδουλάκη με τον υπουργό Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλο και τους υφυπουργούς Οικονομίας, Γ. Φλωρίδη και Χ. Πάχτα, καθώς και τον υφυπουργό Εργασίας Ελ. Τζιόλα. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε:

-H αύξηση της ενίσχυσης του κόστους εργασίας από 4% σε 12% των βιομηχανικών, μεταλλευτικών, κτηνοτροφοφικών βιομηχανικού τύπου επιχειρήσεων των νομών Δράμας και Καβάλας καθώς και των ξενοδοχειακών και ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Η επιδότηση θα παρέχεται από 1-1-2003 με την προϋπόθεση ότι οι επιχειρήσεις θα διατηρήσουν το σημερινό επίπεδο απασχόλησης.

-Επιδότηση επιτοκίου του κόστους κεφαλαίου κίνησης για το νομό Δράμας μέχρι 3 ποσοστιαίες μονάδες με του ίδιους όρους και προϋποθέσεις που χορηγείται στους νομούς της Θράκης.

-Παροχή της δυνατότητας ρύθμισης των οφειλών των επιχειρήσεων του νομού Δράμας προς τις τράπεζες στην περίπτωση που αυξήσουν την απασχόληση.

-Έναρξη των εργασιών της επένδυσης σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, που αφορά στην κατασκευή του φράγματος Τεμένους.

-Ολοκλήρωση των διαδιασιών έγκρισης μέσω του ΕΠΑΝ του έργου τηλεθέρμανσης της Δράμας με τη δημιουργία 150 μόνιμων θέσεων εργασίας και 350 θέσεων κατά τη διάρκεια της περιόδου κατασκευής.

-Επιτάχυνση των εγκρίσεων για τη δημιουργία βιομηχανικής μονάδας κατασκευής ανεμογεννητριών με δημιουργία 50 θέσεων εργασίας.

-Δημιουργία δύο νέων τμημάτων ΤΕΙ στη Δράμα σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα