Το 2011 θα βγούμε από την ύφεση και το 2012 θα είναι η πρώτη χρονιά που θα καταγράψουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης εκτιμά ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.
Μιλώντας στον Real Fm o κ. Σαχινίδης επεσήμανε ότι ο κ. Ρουμπινί δεν έχει το αλάθητο και οι προβλέψεις του θα διαψευσθούν. Τόνισε ακόμη ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν ακούν οικονομολόγους να διατυπώνουν τις απόψεις τους γύρω από το οικονομικό χρέος, «ως προς τη σκοπιμότητα που εξυπηρετούν», αφήνοντας αιχμές, ότι ενδεχομένως να βρίσκονται πίσω από συμφέροντα, τα οποία να επιδιώκουν το αποτέλεσμα των αρνητικών για τη χώρα μας, προβλέψεων.
Το 2011 θα βγούμε από την ύφεση και το 2012 θα είναι η πρώτη χρονιά που θα καταγράψουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης εκτιμά ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης.
Ο κ. Σαχινίδης επανάλαβε ότι δεν είναι αισιόδοξος απλώς επειδή πρέπει να είναι, «αλλά μέσα από το γκρίζο τοπίο αρχίζουν να διαφαίνονται σημάδια, ότι η οικονομία αρχίζει και πατά στα πόδια της», προτάσσοντας τη σημαντική αύξηση που έχει καταγραφεί στις εξαγωγές.
Ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν αμφισβήτησε τις δυσκολίες με τις οποίες θα βρεθούμε αντιμέτωποι, θέτοντας το ερώτημα: «Αν δεν έκανε τίποτε, η χώρα θα μπορούσε να συνεχίσει; Κατηγορηματικά όχι», σημείωσε για να συμπληρώσει, ότι εάν δεν είχε υπάρξει η συμφωνία δανεισμού, το κράτος θα υποχρεώνονταν σε στάση πληρωμών, καθώς δεν θα είχε τη δυνατότητα να καταβάλει μισθούς και συντάξεις και η χώρα θα είχε οδηγηθεί στη χρεοκοπία.
Ο κ. Σαχινίδης επανέλαβε ότι πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης παραμένει η επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω ενός διαφορετικού μοντέλου ανάπτυξης. Έκανε λόγο για στρεβλώσεις στο μοντέλο της οικονομίας που ακολουθήθηκε και τόνισε πως πλέον δεν υπάρχει η πολυτέλεια για τις ίδιες λανθασμένες επιλογές του παρελθόντος.
«Δεν μπορούν να αρθούν οι δυσκολίες από τη μία στιγμή στην άλλη» είπε ο κ. Σαχινίδης και πρόσθεσε: «έχουμε όραμα, σχέδιο, με ελπίδα και προοπτική».
Για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ο υφυπουργός Οικονομικών σημείωσε πως θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό η διασταύρωση στοιχείων. «Εντοπίσαμε 14 χιλιάδες ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας που δεν την είχαν δηλώσει προκειμένου να επιβληθεί ο ανάλογος φόρος» κατέληξε ο κ. Σαχινίδης.