Μικρή πτώση για το spread των πορτογαλικών ομολόγων

Στις 399 μονάδες βάσεις το spread
Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 13:27
UPD:17:22

Μικρή μεταβολή σημείωσε το spread των κρατικών τίτλων της Πορτογαλίας μετά την πώληση κρατικών ομολόγων ύψους 1,25 δισ. δολαρίων στη σημερινή δημοπρασία, στην οποία εξαντλήθηκαν τα προς διάθεση πορτογαλικά ομόλογα.

Μικρή μεταβολή σημείωσε το spread των κρατικών τίτλων της Πορτογαλίας μετά την πώληση κρατικών ομολόγων ύψους 1,25 δισ. ευρώ στη σημερινή δημοπρασία, στην οποία εξαντλήθηκαν τα προς διάθεση πορτογαλικά ομόλογα. Οι αποδόσεις σημείωσαν πτώση για τους τίτλους 10ετούς διάρκειας αλλά αυξήθηκαν στα 5ετή ομόλογα.

Το spread του 10ετούς ομολόγου της Πορτογαλίας ως προς το γερμανικό κρατικό ομόλογο αντίστοιχης διάρκειας υποχώρησε στις 399 μονάδες βάσης, σημειώνοντας πτώση 11 μονάδων βάσης εντός της ημέρας, χωρίς να επηρεαστεί ουσιαστικά από το αποτέλεσμα της δημοπρασίας.

Συγκεκριμένα, τα 10ετή πορτογαλικά ομόλογα πωλήθηκαν με απόδοση 6,716%, έναντι 6,806% που ήταν η απόδοση των αντίστοιχων ομολόγων στη δημοπρασία της 10ης Νοεμβρίου.

Περιορισμένη ήταν και η μεταβολή του ευρώ έναντι του δολαρίου, το οποίο κυμαινόταν στα 1,3000 δολάρια στο μέσον της συνεδρίασης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα