Κέρδη 0,7% από τον Nikkei

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011 11:03

Στα υψηλά οκτώ μηνών αναρριχήθηκε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,7% στις 10.589,76 μονάδες. Κέρδη 0,9% κατέγραψε ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος ανήλθε στις 937,74 μονάδες.

Ώθηση στο ιαπωνικό χρηματιστήριο έδωσαν τα κέρδη που κατέγραψαν οι υποτιμημένες μετοχές των χρηματοοικονομικών εταιρειών, καθώς και η άνοδος των ευρωπαϊκών και του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Στη διαμόρφωση του θετικού κλίματος συνέβαλε η επιτυχής διάθεση ομολόγων από την Πορτογαλία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την υποχώρηση των ανησυχιών για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

«Ο χρηματοοικονομικός κλάδος μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω στις επόμενες συνεδριάσεις εάν τα αποτελέσματα του κλάδου στις ΗΠΑ υποδείξουν ισχυρή κερδοφορία», σχολιάζει ο Χιντενόρι Σουεζάβα από την Nikko Cordial Securities.

«Αφού παρακολούθησαν τις χρηματοοικονομικές εταιρείες και βεβαιώθηκαν για την ανάπτυξη, ο επόμενος κλάδος στον οποίο θα μπορούσαν να στραφούν οι επενδυτές είναι το leasing, εφόσον οι εταιρείες αποφασίσουν να αυξήσουν τις κεφαλαιουχικές δαπάνες», σημειώνει ο Κισάτο Χαγκανούμα από την Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα