Χ. Β.Ρόμπεϊ: «Παράλογα» τα spreads της ευρωζώνης

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011 15:54
EPA/ANDY RAIN

«Παράλογο» χαρακτήρισε ο Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ το ότι ορισμένα κράτη της ευρωζώνης παρουσιάζουν, με βάση τα spreads, εξίσου υψηλό ή και υψηλότερο κίνδυνο χρεωκοπίας από κάποιες αναδυόμενες οικονομίες, όπως η Ουκρανία ή η Αργεντινή.

Από το Λονδίνο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε ότι δεν πρέπει να υποτιμάται η πολιτική βούληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιμετωπίσει τη χρηματοοικονομική κρίση που πλήττει ορισμένα από τα κράτη μέλη της.

«Ορισμένες από τις πρόσφατες εξελίξεις στην αγορά είναι άξιες απορίας. Με βάση τα τρέχοντα spreads, ο κίνδυνος χρεοκοπίας για κάποια κράτη της ευρωζώνης είναι μεγαλύτερος απ΄ ό,τι για ορισμένες αναδυόμενες χώρες, όπως η Ουκρανία ή η Αργεντινή», υπογράμμισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

«Αυτό είναι πράγματι παράλογο, πρώτα απ’ όλα λόγω των ισχυρών θεμελιωδών οικονομικών δεδομένων της ευρωζώνης. Η οικονομική ανάπτυξη το 2010 ήταν αρκετά καλή. Οι παράγοντες της αγοράς δεν θα πρέπει να υποτιμούν την πολιτική μας βούληση [να αντιμετωπίσουμε την κρίση]», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. βαν Ρόμπεϊ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα