Λ. Κατσέλη: Δεν είναι αρνητική η γνωμάτευση για τη ΝΕΟΓΑΛ

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011 20:37

«Δεν είναι αρνητική η γνωμάτευση» του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας για την ειδική επιχειρησιακή σύμβαση στη βιομηχανία γάλακτος ΝΕΟΓΑΛ, δήλωσε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξή της στο ραδιοσταθμό Flash.

Η κ. Κατσέλη εξήγησε πως «το συμβούλιο του ΣΕΠΕ έχει και έναν παιδευτικό ρόλο κι επειδή είναι η πρώτη η ειδική επιχειρησιακή σύμβαση ουσιαστικά ανέδειξε μέσω χρηματοοικονομικών δεικτών, μέσω δεικτών ανταγωνιστικότητας την θέση της επιχείρησης έτσι ώστε να βάλει κάποιους αν θέλετε κι έναν μπούσουλα για τις επόμενες ειδικές επιχειρησιακές».

Σύμφωνα με την υπουργό, η έκθεση έδειξε «ότι αυτή η επιχείρηση στην οποία αποφάσισαν να προχωρήσουν με μία ειδική επιχειρησιακή σύμβαση πραγματικά δεν έχει πρόβλημα τώρα, διότι είναι μια εύρωστη επιχείρηση. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να συμφωνήσουν η εργοδοσία και οι εργαζόμενοι να υπογράψουν μια τέτοια συναινετική σύμβαση γιατί μπορεί να προβλέπουν ότι στο μέλλον την επόμενη χρονιά μπορεί να δημιουργηθούν συγκεκριμένα προβλήματα ή και μπορεί αν θέλετε να θέλουν να διατηρήσουν τις τιμές τους χαμηλές».

Υπενθυμίζεται πως στην γνωμοδότησή του το Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΚΕΕΕ) έκρινε ότι η σχετική αιτιολογική έκθεση για την ειδική επιχειρησιακή σύμβαση στη ΝΕΟΓΑΛ δεν στοιχειοθετεί την ύπαρξη επιτακτικής ανάγκης μείωσης του εργατικού κόστους, προκειμένου να στηριχθεί η επιχείρηση http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1920533 .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα