Απώλειες 0,8% στο ιαπωνικό χρηματιστήριο

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 10:49

Τα κέρδη της χθεσινή συνεδρίασης έχασε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος υποχώρησε κατά 0,9% στις 10.499,04 μονάδες. Με πτώση 0,8% έκλεισε ο διευρυμένος δείκτης Topix στις 930,31 μονάδες.

Οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποίηση των χθεσινών κερδών εν μέρει λόγω της περιορισμένης ενίσχυσης του γεν έναντι του δολαρίου και της υποτονικής κίνησης στην αγορά δικαιωμάτων προαίρεσης (options) για τον Ιανουάριο.

Η πτώση του ιαπωνικού χρηματιστηρίου, η οποία αιφνιδίασε την αγορά μετά τα ενθαρρυντικά κέρδη που κατέγραψε η Intel Corp, αντισταθμίστηκε μερικώς από τα κέρδη που κατέγραψαν οι μετοχές των εταιρειών τσιπ χάρη στα ισχυρά αποτελέσματα της μεγαλύτερης εταιρείας τσιπ του κόσμου.

Οι απώλειες περιορίστηκαν, επίσης, χάρη στην εταιρεία Fast Retailing –μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του δείκτη Nikkei- η οποία διατήρησε αμετάβλητες τις προβλέψεις της για τα ετήσια κέρδη παρά τις απογοητευτικές πωλήσεις του πρώτου τριμήνου, ενώ θετικά λειτούργησε και η αναβάθμισή της από τη Nomura Securities.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα