Γερμανία: Εκτός συζήτησης η επέκταση του EFSF

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 11:53
UPD:13:43

«Ικανοποιητικό» χαρακτηρίζει η Γερμανία το ύψος του ταμείου που έχει συσταθεί στην ευρωζώνη για τη στήριξη του ενιαίου νομίσματος, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Αγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Σε χωριστή του δήλωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε ότι η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι εκτός συζήτησης, ωστόσο, ο ρόλος του EFSF πρέπει να ενδυναμωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό.

Κ. Λαγκάρντ: Υπό εξέταση η ενίσχυση του EFSF

Οι απόψεις διίστανται, ωστόσο, στην ΕΕ, με την υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, να δηλώνει ότι το ζήτημα της ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF)εξετάζεται σοβαρά.

«Μια αύξηση του ευρωπαϊκού ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας είναι μια επιλογή την οποία φυσικά εξετάζουμε», δήλωσε η Λαγκάρντ κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Αν τελικά υπάρξει κάποια απόφαση για αύξηση των πόρων του EFSF, είπε η Γαλλίδα ΥΠΟΙΚ, είναι ανάγκη να προσδιοριστεί επακριβώς το ποσό της αύξησης, ώστε να μπορέσει να εγκριθεί από τα εθνικά κοινοβούλια.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα